• Tweewielercentrum
    Meesters

    Dé fietsspecialist van StaphorstContact
  • Tweewielercentrum
    Meesters

    Dé fietsspecialist van StaphorstOver ons
  • Tweewielercentrum
    Meesters

    Dé fietsspecialist van StaphorstCollectie
  • 1
  • 2
  • 3

Tijdens de verbouwing en opening hebben wij samengewerkt met Mark van der Starren. Hij is directeur van Present eyecatchers en heeft voor ons toen de inrichting en aankleding verzorgd. Nog steeds verzorgen hij en zijn collega’s vier keer per jaar dat onze winkel up-to-date blijft door de decoratie te veranderen en de fietsen weer netjes te plaatsen. In het vakblad ‘Fietsmarkt’ heeft hij een eigen column. In de editie mei/juni 2016 schreef hij speciaal over ons:

In mijn vorige column ging ik in op de exorbitant hoge onderhoudskosten van de koninklijke racefiets, gebaseerd op een artikel in De Volkskrant. Gelukkig bleek dat uit een satirisch katern van de krant te komen, iets dat aan mijn aandacht ontsnapte. Waarvan akte. Nu wil ik het hebben over Staphorst. Ik denk dat een ieder wel eens gehoord heeft van dat kleine dorpje onder de rook van Zwolle. Het staat bekend om zijn conservatieve en vooral streng gelovige gemeenschap. De zondagsrust is daar zeker van toepassing en op de Chinees na, zal je er op zondag dan ook geen commerciële activiteiten vinden.

In principe is dat ook helemaal niet verkeerd, want in mijn jeugd was er ook niet de noodzaak om op zondag boodschappen binnen te halen of om lekker te gaan winkelen. Ik dwaal af, terug naar Staphorst. Het dorp beschikt, samen met het naastgelegen Rouveen, over zes tweewielerwinkels. Twee daarvan zijn klant van mij. Toevallig hebben ze ook nog eens dezelfde naam! Als deze twee klanten representatief zouden zijn voor Staphorst, dan was ik mijn column met een heel ander verhaal begonnen.

Beide zijn hypermoderne winkels met een frisse uitstraling en geleid door bijzonder actieve ondernemers. Met de eigenaar van de grootste van de twee, had ik laatst een onderhoudend gesprek over zijn winkel. Hij was een man met een visie, maar die niet schroomde ook een ander licht te laten werpen op zijn winkel. Ik heb zijn verhaal aangehoord en kwam tot de conclusie dat de ondernemer prima wist waar hij mee bezig was en welke kant hij op wou. Binnenkort hoop ik hem te verrassen met het ontwerp dat een collega van mij heeft gemaakt voor zijn winkel. Normaal doe ik dit zelf, maar aangezien ik de winkel van d collega-ondernemer in het dorp ook had ontworpen, vond ik het wel zo chic hier een ander naar te laten kijken.

Dan naar die collega-ondernemer. Een familiebedrijf waar vader, moeder, zoon en twee dochters werkzaam zijn. Vader en zoon bestieren de werkplaats. Moeder en dochters de winkel. Een winkel die eind 2014 een grondige verbouwing onderging en transformeerde van kneuterige fietsenmaker in een professionele showroom. Een lekkere eigentijdse inrichting, met een snufje Staphorstertraditie in de inrichting.

Met de tweewielerwinkel hield het niet op, de twee dochters gingen door. De ene met een zakelijk instinct de andere met passie, storten ze zich een jaar geleden op een uitdaging naast de tweewielerwinkel. Er kwam een mark vrij voor damesmode en zij sprongen er in. Twee maanden later kwam er ook een mogelijkheid om in de herenmode te stappen en opnieuw schroomden ze niet die kans te laten liggen. Ook voor deze winkels heb ik het interieur mogen ontwerpen en met hulptroepen binnen de Staphorstergemeente, gaan ze dit realiseren. Wat ben ik trots op mijn Staphorsterklanten, beide geholpen door een trouwe klantenkring zijn deze mensen echt aan het ondernemen. Ze zijn actief en innovatief en bespelen de Staphorstermarkt op een eigen manier.

Heb ik ook een boodschap met bovenstaande verhaal? Yep, naast het gegeven dat ik het contrast tussen de ondernemer en zijn omgeving wil weergeven, denk ik dat trouwe consumenten er nog steeds zijn. Ik begrijp dat dit minder wordt, maar in de meeste plekken buiten de Randstad bestaat het nog steeds. Behandel een klant altijd met alle egards, zelfs als hij of zij niet de fiets bij u heeft gekocht. Zorg er dan met uw service en vriendelijkheid voor dat hij in de toekomst niet meer om u heen kan.

In het vakblad ‘Fietsmarkt’, editie mei/juni 2016 staat de verkiezing van de 50 beste fietsenzaken van Nederland van 2016:

“Met trots presenteren wij de vierde editie van de 50 BESTE; een lijst van de vijftig beste fietsenzaken in Nederland, samengesteld op basis van inzendingen van fabrikanten, leveranciers, importeurs en andere partijen uit de fietsbranche. Het resultaat? Een lijst vol creatieve winkels die hune eigen plan durven trekken en zich op hun eigen manier van de massa onderscheiden.”

Wij zijn gekozen! De Fietsmarkt onderstreept dit als volgt:
“Een echt familiebedrijf. Vader, moeder, twee dochters en een zoon werken met veel enthousiasme in deze winkel. Daarnaast verrast Meesters met zijn geweldige sfeer en beleving.”

We kregen een mail van Marith Hulst, dochter van Albert Hulst, Tweewielercentrum Meesters in Staphorst. “Toen mijn vader de fietsenzaak van mijn opa overnam, is hij begonnen met het ombouwen van een traditionele Staphorster fiets. Een aantal maanden en kinderziektes later kon hij als eerste in Staphorst een Staphorster elektrische fiets leveren. Massaal worden de moderne elektrische fietsen ingeruild en gaan de Staphorster elektrische fietsen als zoete broodjes over de toonbank”, aldus Marith.

Albert Hulst nam twee jaar geleden de zaak over van zijn schoonouders: “Wij kwamen als eerste met de Staphorster e-bike, echt een gat in de markt. Inmiddels hebben collega fietsenmakers het concept overgenomen, maar omdat wij ermee begonnen zijn, komen mensen toch vaak bij ons.”

Gehaakte klederdracht jasbeschermers

Veel vrouwen in Staphorst maken zelf de gehaakte jasbeschermers, passend bij de klederdracht. Volgens Marith Hulst zochten de Staphorster vrouwen een bijpassende elektrische fiets: “Menig Staphorster kriebelde het een beetje dat er geen goed alternatief was op het gebied van elektrische fietsen. Zeg nou zelf, een traditioneel geklede Staphorster vrouw op een moderne elektrische fiets, dat kan toch niet?”

Ideale Staphorster e-bike

Albert Hulst ontwikkelde de ideale Staphorster e-bike: een zwarte omafiets met crèmekleurige banden en met de bijpassende jasbeschermers: “Zo begon ik gewone omafietsen om te bouwen tot e-bikes. Ik installeer een lithium ION accu van 36 of 24 Volt. Verder moeten de spatborden er af om gaatjes in te maken voor de montage van de jasbeschermers.”

De zelfbouw maakt maar een klein deel uit van de geleverde fietsen, de meeste neemt Albert Hulst af via Azor. “De gehaakte jasbeschermers laat ik door iemand in Staphorst maken en Azor doet de complete afmontage. Ik run de winkel samen met mijn vrouw, we hebben geen personeel, dus het is al gauw te druk om het zelf te doen.”

400 dames in klederdracht

Volgens Hulst neemt de vraag langzamerhand wel af: “Er zijn ongeveer 400 dames in Staphorst die nog klederdracht dragen. De meeste daarvan zijn inmiddels voorzien. Nu verkopen we er af en toe nog een. Maar deze verkoop was een leuke start van ons bedrijf.

Artikel gewijd aan de ‘Staphorster elektrische fiets’ afkomsting van www.tweewieler.nl
Gazelle van Stael

Wij vinden 'm leuk!!

Vanaf vandaag staat er een setje bij ons op de winkelvloer.

Voor deze stijlvolle retro fiets liet Gazelle zich inspireren door dé klassieker uit eigen huis: de Tour de France. Het stoere stalen frame verbindt nostalgie met een moderne styling.

  • Gestaald stijlicoon
  • Afgemonteerd met Brooks zadel en bijpassende handvatten
  • Opvallend laag in gewicht
  • Uit te breiden met voordrager, verlichting en slot

Maak eens vrijblijvend een proefrit!

Op 28 maart 2014 fietste Jan Meesters op een prachtige, oude Gazelle door het lint van de deuren van Tweewielercentrum Meesters. De vernieuwde zaak was geopend!

Een aantal maanden van verbouwen én werken in een kleine, tijdelijke ruimte werden hiermee afgesloten. J. Meesters tweewielers was nu Tweewielercentrum Meesters. Met behulp van vrienden, familie, Bouwbedrijf Jansen en Present eyecatchers was het een winkel en werkplaats geworden om trots op te zijn.